Palvelut

Somervet tarjoaa laaja-alaiset palvelut lemmikillesi aina perusterveydenhuollosta  kirurgisiin toimenpiteihin asti.

Terveydenhuolto

Somervetissä yleisin käynti on terveystarkastus. Tarkastuksessa käydään potilas kliinisesti läpi tunnustellen ja auskultoiden, jonka jälkeen löydökset käydään omistajan kanssa läpi. Mikäli tarkastuksessa on löytynyt jatkotutkimuksia vaativia löydöksiä, voidaan ne suorittaa mahdollisuuksien mukaan samalla käynnillä tai varata niille erikseen tutkimusaika.

ERIKOISRUOKAVALIOT

Meiltä löytyy myös Hill´sin ja Virbacin terapeuttiset ruokavaliot koirille ja kissoille. Erikoisruokavalioihin perehtyneet hoitajamme neuvovat mielellään oikean ruoan löytymisessä.

Sairaudenhoito

Tutkimme, diagnosoimme ja hoidamme yleisimpiä sairauksia. Tyypillisimmät sairaudet liittyvät endokrinologisiin tauteihin, mahasuolikanavan ongelmiin sekä iho- ja silmätulehduksiin. Tarvittaessa hoidossa käytetään apuna laboratoriota, ultraäänitutkimuksia ja röntgenkuvauksia. Voimme ottaa potilaan sisään sairaalaan päiväksi lääkityksiin ja/tai nestehoitoon.

Hammashoidot

Meillä hammashoidot tehdään turvallisesti valvotussa
inhalaatioanestesiassa. Hammastarkastuksen perusteella hammaskiven lisäksi voidaan poistaa huonokuntoiset hampaat. Meiltä löytyy sekä hammasröntgen, että hammasporayksikkö.

Kirurgia

Somervetissä suoritetaan laaja-alaisesti leikkauksia. Elektiivisten (sterilaatio ja kastraatio) leikkausten lisäksi valmiudet löytyvät myös kasvainkirurgiaan, virtsakivienpoistoon sekä peräaukon ympäristön leikkauksiin (anaalirauhastenpoistot, perineaalityrät ym.). Lisäksi teemme ortopedistä kirurgiaa kuten ristiside-, patellaluksaatio- ja murtumaleikkauksia.

Laboratorio

Somervetin laboratoriossa pystymme tutkimaan käynnin yhteydessä erinäisiä näytteitä. Saman päivän aikana saamme vastaukset yleisimpiin veriarvoihin sekä virtsanäytetuloksiin. Harvemmin tutkittavat verinäytteet lähetämme ulkopuoliseen laboratorioon ja virtsanviljelynäytteiden valmistuessa menee usein pari päivää. Komplisoituneet virtsatietulehdukset tai muut viljelynäytteet lähetämme Yliopistolliseen Keskuslaboratorioon tarkempiin määrityksiin.

Kennelliiton tarkastukset ja kuvaukset

Kennelliiton tarkastuksista voimme suorittaa polvi- ja sydänauskultaatiotutkimuksia. Kuvauksista suoritamme kaikki viralliset kyynär-, olka-, selkä- ja lonkkaröntgenkuvaukset. Kuvat käydään aina myös omistajan kanssa läpi, mutta sairaudenhoitoa käynneillä ei tehdä, vaan sille varataan erillinen aika tarvittaessa. Ennen kuvausta omistajan tulee ottaa selvää oman rotunsa vaadittavista kuvauksista ja tehdä niille valmiiksi lähetteet Kennelliiton sivuilla.

Joukkotarkastukset

Kerää oma, vähintään viiden koiran, ryhmä ja ota yhteyttä sähköpostilla

Scroll to Top